Bron Facebook. Ontbijt Dordrecht.

Aardbeving laat TFN niet los: overal nog volop actie

Het TFN-bestuur merkt dat de media-aandacht voor de zware aardbeving in Turkije aan het afnemen is. Na de nationale Giro 555-hulpactie op radio en televisie van vorige week, ziet het bestuur steeds minder berichtgeving. Onder de achterban van de Turkse Federatie Nederland (TFN) blijft de ramp echter leven. In afdelingen en aan TFN-gelieerde organisaties vindt van alles plaats op actiegebied. ‘De aardbeving laat ons niet los. Wij zullen ermee doorgaan zolang dat nodig is of daar behoefte aan is,’ aldus landelijk voorzitter Murat Gedik.

Nog overal in Nederland zijn organisaties van TFN bezig met het inzamelen van geld en spullen voor de getroffen Turken in het aardbevingsgebied. Deze week vond daar weer een aardbeving plaats. Die was lichter dan de vorige twee, maar toch zat de schrik er bij veel mensen weer goed in. Om iedereen goed te helpen, blijft TFN doorgaan met hulpacties. Daar komen zowel Turkse als niet-Turkse Nederlanders op af. In Harderwijk is afgelopen weekend een benefiet voor Turkije georganiseerd. Hier werden diverse producten en etenswaren ten behoeve van de slachtoffers verkocht.

Bron Facebook. Vrouwenafdeling TCC Utrecht.

Ook in Utrecht werden er deegwaren voor de slachtoffers verkocht, gemaakt door de vrouwen van het Turks Cultureel Centrum. ‘We doen activiteiten ten voordele van de getroffenen van de aardbevingen, schrijft de organisatie op Facebook. ‘Wij willen onze Vrouwenafdeling Asena bedanken en ook de vrijwilligers die ons persoonlijk kwamen helpen’, aldus het cultuurcentrum. ‘Moge Allah onze gebeden voor slachtoffers van de aardbeving accepteren’.

Niet alleen deegwaren zoals börek of pides, maar ook lahmacuns – Turkse pizza’s – gingen fanatiek van de hand voor het goede doel. In onder andere Nijmegen, Tilburg en Soest maakten de pizzabakkers overuren. In Dordrecht, Maassluis, Deventer en Rotterdam-Noord waren er speciale ontbijtprogramma’s. Mensen uit de buurt en de achterban kwamen ’s ochtends vroeg langs om een ontbijtje te nuttigen en geld aan Turkije te doneren. De opbrengst van de verkochte ontbijtjes ging ook naar de slachtoffers in het aardbevingsgebied. Acties zullen worden herhaald of er zullen nieuwe hulpacties komen zolang dat nodig is.

Vergelijkbare berichten