Afdelingscongres Almelo goed verlopen

In het Turks Cultuur Centrum  Almelo is het twee jaarlijkse congres gehouden. Alles verliep naar wens. Namens het landelijk TFN-bestuur woonde secretaris-generaal Erim Uğurlu de bijeenkomst bij. Lokale Almelose bestuurders, verenigingsleden en belangstellenden waren op de vergadering aanwezig. Het programma vatte aan met een Koranvers en het zingen van het Turkse en Nederlandse volkslied.

Na coronacrisis

Het was voor het eerst sinds 2018 dat in Almelo een afdelingsvergadering kon plaatsvinden. Onder andere de coronacrisis heeft in de jaren daarna roet in het eten gegooid. Congresvoorzitter Ümit Uysal stelde vast dat er desondanks veel activiteiten hebben plaatsgevonden. “Ik wil mijn kameraden in het bestuur bedanken die mij in de afgelopen periode nooit met rust lieten. Samengevat: ik groet en bedank iedereen die zegt dat wat we gaan doen ook een garantie is voor wat we doen.”

Gaza

Voorzitter Uysal werd opnieuw verkozen en begint aan nieuwe termijn voor het Turks Cultureel Centrum  Almelo. Verder trad er op 17 november een nieuw bestuur aan. Landelijk secretaris-generaal Uğurlu bedankte iedereen voor zijn of haar inzet. “Waar onderdrukking is, daar zijn wij,” stelde hij vast, doelend op de situatie van de Palestijnen in de Gazastrook, maar ook van de Turken in de Turkse wereld die worden onderdrukt. Hij raadde iedereen aan om met de Tweede Kamerverkiezingen te gaan stemmen, ongeacht op welke partij.

Vergelijkbare berichten