De Nijmeegse burgemeester Bruls bezoekt het Turks Cultureel Centrum (TCC) in Nijmegen.

Bruls brengt ramadanbezoek aan Turks Cultureel Centrum Nijmegen

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft een bezoek gebracht aan het Turks Cultureel Centrum (TCC) in de wijk Hatertse Hei. Hij schoof aan tijdens de iftar, het dagelijkse breken van het vasten tijdens de Ramadan. Voor de burgervader was het een weerzien met oude vrienden, maar ook heeft hij weer vele nieuwe vrienden gemaakt. Dagelijks komen tientallen Turkse Nijmegenaren voor de iftar naar het TCC, dat onderdeel uitmaakt van de Turkse Federatie Nederland (TFN).

Bruls arriveerde een half uur voordat de zon was ondergegaan. Hij werd welkom geheten door voorzitter Serkan Gedik van het TCC. De burgemeester gaf aan erg leuk te vinden aanwezig te mogen zijn. Hij wist dat het cultureel centrum altijd al goed werd bezocht, maar dat het op de iftar zo druk zou zijn, dat had hij niet verwacht. Ook vond hij het knap dat hier bijna dagelijks iftar wordt georganiseerd en dat het dan altijd een volle bak is.

De aanwezigen waardeerden dat Bruls was gekomen. Hij kreeg veel aandacht en sprak met veel mensen. Naast de burgervader was ook de politiechef van de Nijmeegse wijkagenten aanwezig. Samen kregen ze een rondleiding door het pand. Na het verbreken van het vasten bleef Bruls nog bijna een uur in het TCC-gebouw. Hij ging verder in gesprek met de aanwezigen onder het genot van een portie baklava en Turkse thee. In de toekomst hopen het TCC en de TFN Hubert Bruls weer te mogen begroeten.

Vergelijkbare berichten