Donaties voor Offerfeest naar rampgebied aardbeving Turkije

In aanloop naar het Offerfeest houdt de Turkse Federatie Nederland (TFN) net als in de afgelopen jaren een donatiecampagne. Een deel van de donaties zal dit jaar naar het rampgebied van de aardbeving in Turkije gaan. Er moet daar nog veel gebeuren en de slachtoffers zijn nog lang niet van hun problemen af. Tijdens het Offerfeest geven moslims aan de armen en hulpbehoeftigen. De actie wordt georganiseerd samen met de Stichting Turkse Humanitaire Hulp Nederland. Doneer nu via onze website! 

Turkije werd op 6 februari getroffen door een van de zwaarste aardbevingen in haar geschiedenis. Ongeveer 44.000 mensen kwamen om en nog eens honderdduizenden raakten dakloos of werden op een andere manier geraakt. TFN zette meteen hulpacties op maar kijkt ook nu niet weg: tijdens onze doneeractie voor het Offerfeest kan iedereen meehelpen om de zorgen van de mensen in het gebied te verlichten. 

Donateurs kunnen er ook voor kiezen om hun offer in plaats van naar Turkije, naar de Turkse Wereld te sturen. Dan zal de offer naar een gebied in Centraal-Azië, de Kaukasus, de Balkan of het Midden-Oosten gaan waar Turken wonen. Bestuurders en aangewezen vertegenwoordigers van TFN gaan zelf naar sommige landen voor de aanschaf en het uitdelen van het offervlees aan de hulpbehoeftigen. Ook wordt er samengewerkt met partnerorganisaties, zodat een deel van de offers ook bij de hulpbehoeftigen in andere gebieden wordt bezorgd. Een offer in de Turkse wereld kost 135 euro en in Turkije 240 euro. 

Voor moslims is het Offerfeest samen met het Suikerfeest (het einde van de Ramadan) het belangrijkste van het jaar. Op deze dagen wordt het offer van profeet Ibrahim a.s. (Abraham), die bereid was zijn zoon te offeren voor Allah swt, herdacht. Tijdens het offerfeest worden door moslims dieren zoals schapen, geiten, runderen of kamelen geofferd. Het vlees wordt met buren, familie en armen gedeeld. Wij als TFN zorgen ervoor dat de offers bij de hulpbehoeftigen terechtkomen. 

Vergelijkbare berichten