Duo uit Enschede wint TFN-biljarttoernooi

Bijna honderd mensen woonden bij de Turkse Culturele Vereniging Enschede het jaarlijkse biljarttoernooi bij. Aan deze wedstrijd doen verschillende teams uit Twente mee, allen van Turkse afkomst. De afvalrace, die bestond uit verschillende finales, werd gewonnen door het duo Erol Kylhan en Çetin Kürkçü uit Enschede. Tweede werd een team uit Hengelo. De teams uit Almelo bereikten de finale niet. Sport verbroedert, zo werd in Twente opnieuw duidelijk. Misschien wordt het evenement in de toekomst landelijk.

In de wedstrijd strijden duo’s van de vereniging in Enschede, de Turkse Culturele Vereniging in Hengelo en het Turks Cultureel Centrum in Almelo met elkaar. Alle organsaties zijn verbonden aan de Turkse Federatie Nederland (TFN). Zestien mannen stonden aan de start om het hierna in verschillende speelrondes tegen elkaar op te nemen. Tot in de kwartfinales waren teams uit alle drie de Twentse steden nog aanwezig, maar daar vielen de mensen uit Almelo definitief af. Zij streden in twee potjes om de derde plaats. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Kylhan en Kürkçü. 

TFN-voorzitter Murat Gedik en secretaris-generaal Erim Uğurlu waren speciaal naar Enschede afgereisd om het toernooi bij te wonen. Na afloop sprak Gedik een woord van dank aan alle deelnemers en het opgekomen publiek. “Ik heb mee mogen doen aan het eerste toernooi en eindelijk was de vierde editie een feit. Het belangrijkste voor ons is om dit alles in te ademen en om samen te komen onder de schaduw van onze rood-witte sterrenvlag. Hopelijk blijft deze continuïteit bestaan. En ik wil u graag het goede nieuws brengen dat de nodige stappen worden gezet om dit niet alleen in de regio, maar in het hele land te bewerkstelligen.”

Het populaire TFN-biljarttoernooi werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en beleefde in 2019 zijn tweede editie. Door de coronatijd moest het tot twee keer toe worden afgelast, want het was in 2020 en 2021 onverantwoord om zo veel mensen bij elkaar te hebben. Vorig jaar, eind 2022, werd de derde editie van de wedstrijd georganiseerd. Nu was de vierde editie dus een feit. De grote populariteit en belangstelling zorgen ervoor dat het TFN-hoofdbestuur erover nadenkt om er een landelijk toernooi van te maken.

Vergelijkbare berichten