Felicitatie van TFN aan Turkse en Nederlandse volleybalsters

De Turkse Federatie Nederland (TFN) feliciteert Turkije en Nederland met het behalen van de eerste en derde plaats op het Europees Kampioenschap volleybal. “In België deden beide teams het fantastisch,” zegt TFN-voorzitter Murat Gedik. “Ik wil de vrouwen van Turkije en Nederland daarom onze felicitaties en gelukwensen overbrengen.” Dat beide landen het zo goed deden was volgens Gedik geen toeval. “Nederland en Turkije hebben een lange traditie met volleybal. Kijk maar eens naar het Oranje-goud op de Spelen van Atlanta in 1996 bijvoorbeeld.”

In Brussel vochten de Turkse dames een bloedstollende strijd uit tegen Servië, dat ze met 3-2 versloegen. De setstanden waren 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 en 15-13. Gedik: “Net als veel andere Turken in de wereld heb ik de spannende finale op tv bekeken. Het was prachtig om te zien hoe Turkije het afmaakte en waartoe deze volleybalsters in staat zijn. Het belooft wat voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Daar kijk ik met velen TFN’ers nu al naar uit.”

Turkije is voor het eerst in de geschiedenis Europees Kampioen Volleybal geworden. Deze sport wordt in het land op hoog niveau beoefend. Clubs als Galatasaray en Fenerbahçe, die bekend staan om hun voetbalteams, hebben bijvoorbeeld ook sterke volleybalteams. Het is daarom niet verwonderlijk dat Turkije nu deze titel pakte. “Toch heeft het even geduurd. Het is altijd mooi om te zien hoe Turkse sporters het doen in het buitenland,” zegt Gedik. “Dat Nederland het dan ook goed doet, doet mij en veel andere Turkse Nederlanders helemaal glimmen.”

Vergelijkbare berichten