Haagse politie tevreden met organisatie Turks festival

Het Turqoise Festival heeft afgelopen weekend in Den Haag weer ongeveer 50.000 bezoekers getrokken. Om alles in goede banen te leiden, werd opnieuw samengewerkt met de Haagse politie. De politie stak na afloop niet onder stoelen of banken tevreden te zijn. Ook het Turkse politienetwerk was weer aanwezig in het Zuiderpark. Dit speciale netwerk is er niet alleen voor politiemedewerkers met een Turkse achtergrond maar ook voor Turkse Nederlanders.  

Het vierdaagse festival zag een keur aan populaire artiesten die uit Turkije werden ingevlogen voor optredens. Supersterren als Nigar Muharrem, Ekin Uzunlar en Murat Dalkılıç stonden op het podium voor een uitzinnige menigte. Omdat op zondag 28 mei de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen werd gehouden, was de politie vooraf extra alert op mogelijke ongeregeldheden. Maar die bleven uit en de sfeer bleef zoals gewoonlijk ongedwongen. 

Samen met de beveiligers van het festival werd alles goed in de gaten gehouden om ongeregeldheden te voorkomen. De politie is blij en tevreden met de goede samenwerking, zo heeft die laten weten. Op maandag 29 mei was er hoog bezoek van de Turkse consul uit Rotterdam. Zij ging op de foto met festivalorganisator Tahsin Cetinkaya en twee dienders uit het Turks politienetwerk. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie van ‘het Pinkpop van Turks Nederland’ in Den Haag.  

Vergelijkbare berichten