Nieuw centrum TFN geopend in Harderwijk

In Harderwijk heeft de Turkse Federatie Nederland (TFN) een nieuw cultureel centrum geopend. Deze nieuwe afdeling krijgt een eigen gebouw, dat onder grote belangstelling en met veel vrolijkheid feestelijk is ingewijd. Er waren ook gebeden die het pand moeten zegenen voor degenen die er gebruik van zullen maken.

Het dienstengebouw van de TFN-afdeling Harderwijk Al Sancak Turks Cultureel Centrum werd op 29 april geopend in onder meer het bijzijn van TFN voorzitter Murat Gedik. De openingsceremonie begon met de recitatie van de Koran en voorgelezen gebeden. Gedik knipte het lint vervolgens door. Dat deed hij samen met de Harderwijkse voorzitter Rafet Şahan en Zeynep Şahan namens de vrouwen van de vereniging. 

Er kwam hierna een korte toespraak van voorzitter Şahan. Hij zei: “In 2023 hebben wij ons eigen pand gekocht. Ik wil onze voorzitter en het bestuur bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen, het bijstaan en het geven van financiële en morele steun. Moge Allah ons niet veroordelen, voor schut zetten of hun vertrouwen in hen verspillen.” Ook ondernemers en sponsors werden bedankt, want zonder hen was het ook niet mogelijk geweest dit pand aan te kopen. 

Het doel van de Harderwijkse TFN-afdeling is volgens Şahan om nuttig te zijn voor de Turkse gemeenschap. “Moge God ons in staat stellen om onze organisatie, toevertrouwd door onze grondlegger Alparslan Türkeş, voor altijd levend te houden. De Turkse cultuur is ervoor te zorgen dat onze toekomstige generaties onze gewoontes en tradities niet vergeten en onze strijd in deze richting voortzetten,” aldus Şahan. 

TFN-voorzitter Murat Gedik vertelde wat er is gebeurd om het gebouw te kunnen bemachtigen. “Ik zeg dat niets doorzettingsvermogen en opwinding in de weg kan staan, zolang we onze oprechtheid niet verliezen, zolang ons geloof geen compromissen sluit.” In oktober 2023, op de honderdste verjaardag van de Turkse Republiek, kregen de Turken in Harderwijk deze plek rond. “We probeerden het al in 2022 te kopen, maar dat lukte ons toen niet. Nu is het de beurt om veel activiteiten te ontplooien om het schuld voor de aanschaf van het pand af te kunnen lossen.”

Gedik vervolgde: zonder de aanwezigheid van vrouwen zal het hier geen succes worden. “De geschiedenis heeft ons dit laten zien. Turkse vrouwen hebben een andere plaats in de Turkse geschiedenis. Wij zijn niet zoals de anderen. Deze rozen zullen blijven groeien waar hun hand maar kan raken. Met de hoop om hierna op vele bezigheden samen te komen.”

Vergelijkbare berichten