Hulp aardbeving TFN.

Overal in Nederland hulpacties van TFN voor slachtoffers Turkije

Alle afdelingen van de Turkse Federatie Nederland (TFN) hebben deze week hun handen uit de mouwen gestoken om de getroffenen in het aardbevingsgebied in Turkije te helpen. Goederen en geld worden ingezameld en vrachtwagens werden naar het rampgebied gestuurd. Tijdens het vrijdaggebed in de moskeeën die onder TFN vallen, is stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbevingen. Ook werd toen hulpgeld opgehaald. De hulpacties gaan nog steeds door, want veel mensen liggen in Turkije nog onder het puin, zijn gewond geraakt of overnachten buiten in de winterkou omdat ze dakloos geworden zijn.

In het Turks Cultureel Centrum (TCC) in Nijmegen komen vaste bezoekers en anderen samen om hulp te bieden. Zo worden er lahmacuns (vaak ‘Turkse pizza’s’ genoemd) gebakken, waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving gaat. Er wordt geld gegeven en er worden spullen ingezameld. Voorman Serkan Gedik laat aan Omroep Gelderland weten erg onder de indruk te zijn van alle hulp en betrokkenheid. “Het is bijna niet te beschrijven, zo mooi is het.” Op vrijdag is gebeden voor alle slachtoffers van de aardbeving, maar ook voor alle hulpverleners die in Turkije bezig zijn. De acties in het TCC gaan door. Iedereen is welkom om mee te doen.

Ook onder andere in TFN-afdelingen in Vlaardingen (de Turkse Solidariteitsvereniging), Arnhem (Turks Cultuur en Onderwijs Centrum) en Beverwijk (Turkse Cultuurcentrum) worden lahmacuns, pide’s en börek gebakken. De opbrengst uit de verkoop is voor het goede doel. In Beverwijk kwam burgemeester Martijn Smit in het cultuurcentrum langs om poolshoogte te nemen. Hij liet zich door het bestuur informeren over de stand van zaken en steunde de hulpactie. Ook in Dordrecht en Den Haag kwamen burgemeesters op bezoek om hun solidariteit te tonen met de slachtoffers en om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Op vrijdag werd er in alle TFN-moskeeën tijdens het vrijdaggebed stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbevingen die in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië hebben plaatsgevonden. Er is veel geld ingezameld dat zal worden overgemaakt aan de hulpacties ter plaatse. In Twente vonden op vrijdagavond speciale bijeenkomsten plaats voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Onder meer in de Hengelose Turkse Cultuurvereniging en het Almelose Turkse Cultuurcentrum werd gebeden voor hen die in het rampgebied in nood zijn.

Wilt u ook helpen? Doneer dan aan onze hulpactie door een bedrag over te maken op IBAN NL40 INGB 0006 2767 52.

Vergelijkbare berichten