Plein vernoemd naar Turkse troubadour

Ozan Ömer Kadan, de in 2023 overleden Turkse troubadour, heeft een plein naar zich vernoemd gekregen. Het gaat om een deel bij een stuk groen in de gemeente Almelo, de plaats waar Kadan bijna zijn hele leven heeft gewoond. Zijn familieleden en nabestaanden hebben zich hard gemaakt voor het pleintje. Ook de buren deden mee. De gemeente heeft toestemming gegeven en nu is het een feit. 

Kadan werd 59 jaar oud. Hij was een vast gezicht hij activiteiten van ondere de TFN. Met zijn klederdracht en sas, een Turkse gitaar, was hij een graag geziene gast. De troubadour zong oude Turkse volksliederen met patriottische inslag die iedereen kent, maar ook Nederlandstalige muziek werd door hem gezongen. Hij was een actieveling in het verenigingsleven en wordt daardoor erg gewaardeerd.

Voor de opening was TFN-voorzitter Murat Gedik naar Almelo gekomen. Hij bedankte de gemeente, die het plein tegenover het woonhuis van Kadan heeft mogelijk gemaakt. Hij sprak ook respect uit voor Kadans kinderen, die samen met anderen initiatief namen om het stuk groen naar hun vader te vernoemen. “Natuurlijk zal hij altijd een permanent plekje in ons hart hebben,” zei Gedik. “We zullen hem herinneren met genade en voor de diensten die hij bewezen heeft.” 

Daarnaast werd een herdenkingsprogramma voor Ozan Ömer Kadan georganiseerd in het Turks Cultuurcentrum van Almelo, dat is aangesloten bij de TFN. Daar waren ook gebeden te horen met bijdragen van imams.  

Familie en nabestaanden van Ömer Kadan met Murat Gedik (FB)

Vergelijkbare berichten