Scholieren en studenten bezoeken TFN in Den Haag

Het clubgebouw en de moskee van de Turks Islamitisch-Culturele Stichting Den Haag hebben onlangs bezoek gekregen van middelbare scholieren en HBO-studenten. Ze waren er om meer te leren over de vereniging, de Turkse cultuur en het islamitische geloof. De stichting geeft geregeld rondleidingen aan groepen met jonge mensen die meer willen weten en leren over hun activiteiten en achterban. 

Het was op 14 februari de beurt aan de middelbare scholieren uit Rotterdam. Speciaal waren ze naar Den Haag gekomen voor uitleg over de Turkse cultuur en levenswijze. Ook was er een rondleiding door het gebouw en de bijbehorende moskee. Aandacht was er tevens voor de vele activiteiten die de stichting organiseert voor jong en oud. Iedereen was na afloop zeer tevreden. ‘We blijven de Nederlandse gemeenschap informeren’, aldus de Turks Islamitisch-Culturele Stichting op Facebook. 

Twee weken later was het de beurt aan de HBO-studenten van de Haagse Hogeschool. Het ging om studenten van de Opleiding tot leraar basisonderwijs en leraar lichamelijke opvoeding (HALO). Het ging dit keer om toekomstige gymdocenten. Ze kwamen naar de stichting in het Haagse Transvaal kwartier om hun kennis bij te spijkeren over de Turkse cultuur, de islam en activiteiten van de stichting. Op die manier kunnen ze beter inzicht krijgen in een deel van de achtergrond van hun toekomstige leerlingen.  

Vergelijkbare berichten