TCC in Nijmegen opnieuw stemlokaal

Net als bij vorige verkiezingen is het Turks Cultureel Centrum (TCC) in Nijmegen een stembureau. Op 22 november kunnen alle inwoners van Nijmegen daar stemmen. Het is het enige stemlokaal van een organisatie die bij de Turkse Federatie Nederland (TFN) hoort. Stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer kan van 07:30 uur tot 21:00 uur, waarna het gebouw sluit om stemmen te tellen. Voor TFN is het een grote eer om medewerking te verlenen aan het feest van de democratie. 

“We zijn er trots op dat het TCC opnieuw is uitverkoren als stembureau,” zegt TFN-voorzitter Murat Gedik. Hij groeide op in Nijmegen en kent het TCC goed, omdat hij daar al vele jaren actief is. “Jaren geleden heeft de gemeente Nijmegen ons pand aangewezen als stemlokaal. Het ligt namelijk centraal in een woonwijk en iedereen kan hier makkelijk komen. Wij als organisatie verlenen graag onze medewerking aan de democratie, die wij volledig onderschrijven.” 

In 2018 was er een relletje omdat in het stemlokaal een portret hing van onder andere Kemal Atatürk. De afbeeldingen werden na een klacht nog op dezelfde dag afgedekt. Dat was geen probleem, zegt Gedik. Tijdens de verkiezingen worden voortaan alle portretten afgedekt. Trouwens, net als de Turkse en Nederlandse vlag.

Gedik benadrukt dat in het TCC ook een groot portret van koning Willem-Alexander hangt. “Hij is het staatshoofd van alle Nederlanders; ook van ons en van alle mensen die komen stemmen,” zegt de landelijk voorzitter. In de jaren na de rel zijn er geen incidenten meer geweest. “Op woensdag verwachten wij dat alles rustig en ordentelijk verloopt.” Gedik geeft geen stemadvies. “Het is woensdag het feest van de democratie. Ga stemmen, want elke stem telt.”

Vergelijkbare berichten