TCCA Almelo helpt mensen die eenzaam zijn

In Almelo is het Turks Cultureel Centrum (TCCA) een project gestart in de strijd tegen eenzaamheid. Iedereen die zich eenzaam voelt kan bij de organisatie terecht. Dat gebeurt onder andere in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Meer dan 46 procent van de Nederlanders voelt zich eenzaam en dat moet veranderen, vindt deze afdeling van de Turkse Federatie Nederland (TFN). Wekelijks komen er ontmoetingsbijeenkomsten in het centrum.

Niet alleen Turkse Nederlanders, maar ook niet-Turkse burgers zijn welkom in het TCCA. De organisatie maakt geen onderscheid tussen ras, afkomst, huidskleur of seksuele geaardheid. Het TCCA wil niet dat mensen zich uitgezonderd of geïsoleerd voelen en wil iedereen betrekken. Met het Eenzaamheidsproject wordt een contactpunt gecreëerd en ook komen er wekelijkse bijeenkomsten waarop iedereen ontvangen kan worden.  

Bezoekers kunnen hun hart luchten. Ze mogen daar praten over hun eenzaamheid. Er komen ook workshops en trainingen die kunnen helpen met mentale gesteldheid. Het gaat erom dat mensen geholpen kunnen worden, zodat hun mentale gezondheid vooruit kan gaan. Ook gaat het om saamhorigheid. Het maakt daarbij niet uit of je Turks of niet-Turks bent. Het gaat om het samen zijn en het delen van emoties, en nieuwe ervaringen. 

Het is de bedoeling om de kloof tussen eenzaamheid en samenzijn in het TCCA te dichten. De organisatie staat open voor samenwerking met andere stichtingen, bedrijven en projectontwikkelaars zodat er een sneeuwbaleffect kan ontstaan. Iedereen is welkom. Meer informatie? Mail: samensterktegeneenzaamheidnu@gmail.com Wat ook kan, is binnenlopen in het TCCA te Almelo. 

Vergelijkbare berichten