TFN in Deventer opent nieuw gebouw

In Deventer is een nieuw gebouw van de Turkse Federatie Nederland feestelijk geopend. Het gaat om een pand van het Deventer Gök Sancak Cultuur- en Onderwijscentrum, de lokale TFN-afdeling. Bij de opening waren landelijk voorzitter Murat Gedik, voorzitters van verscheidene Turkse ngo’s uit Deventer en de Turkse consul-generaal Hakan Cengiz aanwezig. Deventer heeft een grote Turkse gemeenschap. In de stad heeft Turkije een consulaat, dat veel Nederlanders met een Turks paspoort in met name Oost-Nederland bijstaat waar nodig. 

Aan het begin van de openingsceremonie was er een gezamenlijk gebed. Daarna werd het openingslint door Gedik en anderen doorgeknipt, en betraden alle aanwezigen de beurszaal. Na een minuut van respect stilte en het zingen van het Turkse volkslied hield de voorman Uğur Guçlü van het Deventer Gök Sancak Cultuur- en Onderwijscentrum een toespraak. Hij sprak in zijn dankbaarheid uit aan alle mensen, Deventenaren in het bijzonder, die hebben bijgedragen aan de komst van het nieuwe pand. 

In zijn toespraak benadrukte consul-generaal Cengiz het belang en nut van de Turks-Nederlandse maatschappelijke organisaties die hier bestaan. Hij wenste iedereen succes bij het werk dat nog moet worden verricht in het nieuwe dienstengebouw. Als laatste spreker was Murat Gedik aan de beurt. De voorzitter van TFN kondigde aan dat er in 2024 nog twee lokale organisaties van de federatie bij komen.

Het nieuw aangekochte pand in Deventer is zeer gunstig voor het gebruik, vertelde Gedik. Het beschikt over een vergaderzaal, gebedsruimte en diverse andere ruimtes. Alle deelnemers kregen een traktatie ter afsluiting van het openingsprogramma.

Facebook

Vergelijkbare berichten