TFN-jongeren naar aardbevingsgebied voor hulpacties

In het kader van het Offerfeest zijn vertegenwoordigers van de de jeugdafdeling van de Turkse Federatie Nederland (TFN) naar Turkije afgereisd. Ze gingen naar het gebied dat in februari werd getroffen door een zware aardbeving. Behoeftige families en gezinnen in nood zijn bezocht. Ze kregen een deel van het door TFN in Nederland ingezamelde geld gedoneerd. De kinderen werden extra blij gemaakt met speelgoed, net voor het Offerfeest. TFN werkt ter plaatse samen met organisaties zoals de Disaster & Emergency Management Agency (AFAD).

Tussen 15 en 21 juni was de groep op reis. De jongeren bezochten onder andere het Adıyaman Center, Adıyaman Gölbaşı, Kahramanmaraş Elbistan, Kahramanmaraş Afşin, Kahramanmaraş Göksun, Kahramanmaraş Pazarcık, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kahramanmaraş Center, Gaziantep Nurdağı, Gaziantep Nizip en het Hatay Center. In zes dagen tijd werden bijna 500 huishoudens bereikt. Naast vleeswaren en geldbedragen, werd er speelgoed uitgedeeld aan de kinderen van slachtoffers van de aardbeving. TFN heeft verschillende hulpacties in het aardbevingsgebied ontplooid en voert deze nog steeds uit. 

In de nacht van 5 op 6 februari 2023 werden het zuiden van Turkije en een deel van Syrië overvallen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Ongeveer 44.000 Turken kwamen om en nog eens 87.650 Turken waren slachtoffer. In Nederland werden veel Turken in de ochtend wakker met het onaangename nieuws. Veel mensen hadden familieleden, vrienden of bekenden in het rampgebied. TFN heeft vanaf dag één hulpacties opgezet voor de getroffen Turken aldaar. Deze vormen van bijstand en steun gaan tot op de dag van vandaag door. 

Vergelijkbare berichten