Aardbeving hulp in Dordrecht door Wouter Kolff.
|

TFN-moskee in Dordrecht steekt samen met anderen zijn nek uit

Na de zware aardbeving in Turkije van begin deze week zijn moskeeën in Dordrecht gezamenlijk aan een inzamelingsactie begonnen. Ook de Ayasofya moskeevereniging, die gelieerd is aan de Turkse Federatie Nederland (TFN), steekt zijn nek uit. Hier worden goederen ingezameld voor hulp aan het rampgebied, dat ruim twee keer zo groot is als Nederland. De vereniging deed snel een oproep, waarin staat dat er behoefte is aan dekens, winterkleding en verzorgingsmiddelen. Er was zelfs zoveel aandacht voor de actie, dat halverwege de week even moest worden gestopt. Allerlei mensen doen vrijwillig mee.

De Ayasofya-moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht kreeg niet alleen bezoek van gewone Dordtenaren die wilden helpen, maar ook van burgemeester Wouter Kolff. Hij kwam de Turkse Nederlanders en een ieder die met hen meedoet een hart onder de riem steken. “Ik heb veel waardering voor alle vrijwilligers hier,” zei Kolff later. “Namens de gemeente Dordrecht kan ik 30.000 euro toezeggen ten behoeve van de transporten.” De burgervader doelde daarmee op de vrachtauto’s die volgeladen naar Turkije rijden. Het landelijke TFN-bestuur is de gemeente Dordrecht zeer dankbaar voor dit gulle gebaar aan de gezamenlijke hulpactie.

Op woensdag kwam wethouder Marc Merx naar de Ayasofya-moskee om zijn handen uit de mouwen te steken. Samen met moskeevoorzitter Ziya Safranti laadde hij de laatste vrachtwagens vol hulpgoederen. Die gingen op weg naar het Turkse rampgebied, dat in de omgeving van Gaziantep, Adana en Mersin ligt. Ook op donderdag, vrijdag en zaterdag ging het inzamelen bij de moskee door. Tientallen mensen kwamen helpen om dozen vol met kleding en andere belangrijke spullen in te pakken en op vrachtauto’s te zetten. Jong en oud, man en vrouw, arm en rijk, iedereen doet mee.

Vergelijkbare berichten