Foto Turkse boekenmarkt in Dordrecht.

Turkse boekenmarkt weer groot succes

In de bijeenkomstzaal van de Aya Sofya-moskee in Dordrecht is een Turkse boekenmarkt georganiseerd. Het was de vierde keer op rij dat de jaarlijkse beurs plaatsvond, waarbij de bezoekers langs kraampjes konden lopen en Turkstalige boeken konden kopen. Ter plekke gaven bekende auteurs informatie over hun werk en de thema’s waarover ze schrijven. Een paar honderd mensen zijn op de boekenmarkt afgekomen. De vierde editie vond plaatsen tussen 10 en 12 maart 2023. Volgend jaar komt er weer een aan, vermoedelijk rond dezelfde maand.

Schrijvers ontmoeten

In de moskee konden mensen terecht voor een uiteenlopend scala aan Turkstalige boeken van Turkse en Nederlandse auteurs. Ook kwamen er schrijvers naar de beurs toe om over hun werk te praten, zoals Hayati Inanç (gezinspsychologie en levenservaringen), Alişan Kapalıkaya (boeken over persoonlijke ontwikkeling), Mehmet Işık (geschiedenis en non-fictie) en Dilek Cesur (boeken over communiceren met kinderen en hun ontwikkeling). De beurs werd gehouden in de Boekenweek.

Foto lezing tijdens Turkse boekenmarkt in Dordrecht.

Het belang van lezen

Vrijwel alle aangeboden boeken zijn vertaald in het Turks, zodat bepaalde Turkse Nederlanders de informatie makkelijker tot zich kunnen nemen. Het doel van de jaarlijkse markt is om het belang van lezen en persoonlijke ontwikkeling te benadrukken, en om lezers de gelegenheid te geven populaire schrijvers te ontmoeten.

Het uitgangspunt is motiveren tot het lezen van boeken, een van de zaken die de Turkse Federatie Nederland (TFN) een groot goed vindt. Lezen helpt het ontwikkelen van mens en geest. De Aya Sofya-moskee in Dordrecht behoort tot het netwerk van TFN.

Vergelijkbare berichten