Turkse rockband Gripin naar Turquoise Festival 2024

De Turkse rockband Gripin maakt dit jaar zijn opwachting op het Turquoise Festival, het driedaagse Turks-Nederlandse festival in het Haagse Zuiderpark. De viermansformatie uit Istanbul is in en buiten Turkije erg populair en zal de hoofdact zijn op de tweede dag. De band zit dit jaar ook 25 jaar in het vak. Naast Gripin treden andere beroemde Turkse artiesten op, zoals Zara en Atilla Yılmaz. ‘Het Pinkpop van Turks Nederland’ vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Net als in voorgaande jaren worden bekende Turkse artiesten en entertainers in juni vanuit Turkije naar Nederland overgevlogen om in Den Haag op te treden. Het festival wordt door tienduizenden mensen bezocht. De band Gripin maakt rocksongs, maar dan wel overgoten met een Turks sausje. Bekende nummers zijn ‘Aşk Nereden Nereye? (Şarkı Sözleri)’ en ‘Dalgalandim Da Duruldum’. Dat laatste nummer is meer dan 27 miljoen keer bekeken op YouTube. Voor zanger Birol Namoğlu en zijn formatie is het een grote eer om in Nederland te mogen optreden. 

Andere grote namen op het Turquoise Festival zijn Atilla Yılmaz – bekend van het lied ‘Dostum’ – en Zara, een superster in eigen land die bekend is van haar folkloristische nummers. Zara is sinds 1986 actief in de Turkse showbizz en heeft fans in binnen- en buitenland. Voor haar is het podium in Den Haag niet ongewoon, want ze heeft in het verleden vaker in Europa voor een overwegend Turks publiek opgetreden. 

Het Turquoise Festival bestaat sinds 2018 en is uitgegroeid tot een event met landelijke uitstraling die bezoekers uit heel Nederland trekt. De voorloper ervan begon in 2010 met een kermis in het Wijkpark in Den Haag. Het festival vindt elk jaar plaats in mei of juni. Het Turquoise Festival trekt jaarlijks ongeveer 50.000 betalende bezoekers. Een dagkaartje kost 7,50 euro en een kaart voor alle vier de dagen kost 20 euro. Bestel hier alvast je kaarten.

Vergelijkbare berichten