Turquoise Festival dit weekend terug van weggeweest

Na een afwezigheid van drie jaar is het Turquoise Festival in Den Haag komend weekend terug van weggeweest. Van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei treden verschillende artiesten van Turkse komaf op in het Haagse Zuiderpark. Ook dit jaar worden beroemde artiesten uit Turkije ingevlogen om op te treden. Het festival is de grootste in zijn soort in Europa en heeft naast Turkse muziek nog veel meer te bieden. Er zijn veel standjes met Turks eten en er wordt lekker gebarbecued. Voor de kinderen is er vermaak en er zijn ook voorstellingen voor het hele gezin. Net als in voorgaande edities worden er 50.000 bezoekers verwacht op ‘het Pinkpop van Turks Nederland’.

Turkse supersterren

De line up van het Turquoise Festival is inmiddels bekend. Bekende artiesten uit Turkije komen speciaal naar Den Haag om het publiek te entertainen. Op vrijdag zijn Ali Kınık en Murat Kekilli te zien en op zaterdag treden Nigar Muharrem, Ekin Uzunlar en Murat Dalkılıç op. Zondag is het de beurt aan Güllü Muradova, Yeşil Kafkas, Oğuz Aksaç en superster Derya Uluğ. Maandag sluit Hüseyin Kağıt het festival af. Naast deze beroemde Turkse artiesten staan er verschillende zang- en dansgroepen op het podium in het Haagse Zuiderpark. Het belooft weer een groot feest te worden. Kijk hier wie wanneer precies optreedt en wat bezoekers nog meer kunnen verwachten.

Liever met OV

Het Turquoise Festival is er niet alleen om te genieten van de beste muziek uit Turkije, maar ook om elkaar te ontmoeten en om Turkse cultuur op te snuiven. Na de vervelende coronaperiode is het tijd om elkaar weer eens te zien. Zonder eten gaat dat natuurlijk niet. Er zijn dan ook tientallen stands waar traditionele Turkse gerechten worden verkocht, maar er zijn ook promotie- en verkoopstands. Voor de kinderen is er verderop het festivalterrein een speciaal programma. Op die manier kan het hele gezin langskomen en samen genieten. De voertalen op het festival zijn Nederlands en Turks. De organisatie raadt iedereen aan om met het OV te komen, omdat de parkeermogelijkheden rond het park zeer beperkt zijn. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Kom ook!

Net als in voorgaande edities is de organisatie in handen van de Turks Islamitische Culturele Stichting. Deze is sinds 1988 in Den Haag actief en valt onder de Turkse Federatie Nederland (TFN). Het Turquoise Festival bestaat sinds 2018 en is uitgegroeid tot een event met landelijke uitstraling die bezoekers uit heel Nederland trekt. De voorloper ervan begon in 2010 met een kermis in het Wijkpark in Den Haag. Het festival vindt elk jaar plaats in mei of juni. Het Turquoise Festival trekt jaarlijks ongeveer 50.000 betalende bezoekers. Een dagkaartje kost 7,50 euro en een kaart voor alle vier de dagen kost 20 euro. Bestel hier nu tickets.

Vergelijkbare berichten