Foto van het TFN biljardtoernooi in Hengelo.

Volle bak in Hengelo bij Traditioneel Biljart Toernooi

Voor de derde keer is het Traditioneel Biljart Toernooi gehouden. Net als in voorgaande jaren kwamen in het gebouw van de Turkse Culturele Vereniging Hengelo (TCVH) velen samen om te biljarden en aan te moedigen. Het toernooi, waar zestien duo’s aan meededen, werd gewonnen door Mehmet Akyılmaz en Yılmaz Bayram. Zij namen de zilveren trofee in ontvangst uit handen van de bestuurders.

Bijna honderd toeschouwers waren naar het verenigingsgebouw gekomen om de 32 biljarters te zien spelen. De deelnemers zijn leden en bezoekers van de TCVH, de Turkse Culturele Vereniging Enschede en het Turks Cultureel Centrum Almelo. TFN-secretaris Erim Uğurlu was aanwezig namens de moederorganisatie. Drie scheidsrechters zagen toe op fair play en een mooie verloop van het toernooi.

Het werd een interessante strijd. Al in de eerste ronde werden alle deelnemers uit Almelo en Enschede uitgeschakeld. Voor de kwartfinales werd het toernooi twintig minuten onderbroken en werd er çiğ köfte geserveerd aan de aanwezigen – çiğ köfte zijn Turkse gehaktballen die kunnen bestaan uit rauw vlees of een vegetarisch kruidenmengsel.

Hierna ging de strijd door. De halve finales werden afgewerkt door vier duo’s. De twee verliezende duo’s streden vervolgens om de derde plaats. De bronzen winnaars kregen hun trofee uit handen van voorzitter Ümit Uysal van het Turks Cultureel Centrum Almelo. De finale werd gewonnen door de duo Mehmet Akyılmaz en Yılmaz Bayram. TFN-secretaris Uğurlu overhandigde hen de grote trofee. De winnaars van de tweede plaats kregen hun prijs van voorzitter Abdullah Kaçar van de Enschedese Turkse Culturele Vereniging.

“Het doel met dergelijke toernooien is om onze leden en de jongeren met elkaar te verbinden.” aldus organisator Şakir Tekçe, tevens voorzitter van TCVH tegen Ufuk.nl. Met het biljardtoernooi wil de organisatie ook ‘een cultuur van eenheid en solidariteit bieden’. TFN-secretaris Uğurlu sluit zich daar bij aan. “Dit soort toernooien bevalt ons en maakt onze organisatie erg blij, omdat ze de geest van samenwerking buiten de sport dienen. Het was een voorrecht om getuige te zijn van zo’n mooie dag.”

Het was de derde keer dat de Turkse Twentenaren dit bijzondere biljarttoernooi organiseerden. De eerste editie werd in 2018 gehouden, gevolgd door de tweede editie in2019. De toernooien van 2020 en 2021 werden afgelast vanwege de coronapandemie. Dit jaar ‘kon het weer’ en was de derde editie dus een feit. De TCVH en de twee andere deelnemende Turkse organisaties zijn allen verbonden aan de TFN.

Vergelijkbare berichten