Foto van zonnepanelen op een dak in Utrecht.
|

TFN-gebouwen volop bezig met verduurzaming

Verschillende afdelingen van de Turkse Federatie Nederland zijn bezig om energiezuinig te worden. Ook TFN wil een steentje bijdragen bij het bestrijden van de klimaatverandering. “We leggen daarom zonnepanelen waar het kan,” vertelt landelijk voorzitter Murat Gedik van TFN. “Op dit moment worden in Utrecht, Nijmegen en Tilburg zonnecellen op de daken van onze afdelingen gelegd. Wij kunnen zo groen worden én geld besparen. Ook zijn we daar straks veel minder afhankelijk van gas.”

Alle TFN-afdelingen worden gestimuleerd om mee te gaan met de technische ontwikkelingen en hieraan wordt dus ook gehoor gegeven. De afdelingen Nijmegen, Tilburg en Utrecht hebben hun daken uitgerust met zonnepalen of zijn daar nog mee bezig. Andere afdelingen in het land zullen binnenkort volgen. Gedik: “De TFN hecht veel waarde aan verduurzaming om zo duurzaam te worden en niet langer afhankelijk te zijn van gas. Het liefst willen ook wij van het gas af, maar dat lukt nog niet helemaal omdat we er nog steeds zakelijk aan gebonden zijn.”

De cellen worden zoveel mogelijk op de platte daken van de TFN-centra gelegd. Tilburg krijgt 35 stuks zonnepanelen, goed voor 15.000 kilowattuur per jaar. In Nijmegen komen er zeventig. Samen zijn die goed voor zeker 24.000 kilowattuur per jaar. In Utrecht komt het grootste aantal zonnepanelen te liggen: 109 stuks. Deze produceren samen 30.000 kilowattuur op jaarbasis. “Wij zijn er trots op dat we verduurzamen en moedigen al onze afdelingen aan het voorbeeld van de Utrechters, Nijmegenaren en Tilburgers te volgen,” zegt Gedik.

Tilburg. Foto TFN.
Nijmegen. Foto TFN.
Nijmegen 2. Foto TFN.

Vergelijkbare berichten